Select your Top Menu from wp menus

Referendumul din ziua alegerilor nu va avea lor

Organizarea plebiscitului, solicitat de PLDM şi PLR, privind modalitatea de alegere a şefului statului este neconstituţională.
Magistraţii de la Curtea Constituţională au decis că iniţiativa de revizuire a articolelor din Constituţie, care se referă la procedura de alegere şi demitere a preşedintelui Republicii Moldova, contravine exigenţelor în ceea ce priveşte limitele temporare.

Fracţiunile parlamentare ale PLDM şi PLR au solicitat Curţii Constituţionale un aviz de a iniţia un referendum republican pentru revizuirea Constituţiei Republicii Moldova, în partea ce ţine de procedura de alegere şi demitere a preşedintelui Republicii Moldova prin votul direct al cetăţenilor.
Un referendum asemănător a eșuat în septembrie 2010 din lipsă de cvorum. Procedura actuală care a fost introdusă în 2001 și care prevede că șeful statului este ales de către parlament cu 61 de voturi a cauzat mai multe blocaje.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/referendumul-din-ziua-alegerilor-nu-va-avea-lor/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19