Select your Top Menu from wp menus

Referendumul decretat de Igor Dodon este o acțiune de PR, PPPDA

Decretul semnat de președintele Igor Dodon pentru desfășurarea referendumului republican consultativ, cu patru subiecte, este o acțiune de PR – consideră fruntașii Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr. La o conferință de presă susținută joi, 30 martie, la IPN, aceștia au spus că în primele 100 de zile de mandat Igor Dodon nu a acționat în interesul cetățenilor, ci al Partidului Socialiștilor.

Vicepreședintele PPPDA, Alexandru Slusari, a subliniat că inițiativa organizării referendumului nu e altceva decât încă o etapă de pregătire a socialiștilor pentru alegerile parlamentare.

„Un referendum consultativ nu va avea niciun efect juridic, doar va împovăra bugetul cu milioane de lei aruncate în vânt. Inițiativa lui Igor Dodon nu oferă soluții şi nu denotă o preocupare veridică pentru binele țârii. Dimpotrivă, confirmă o dată în plus că actualul președinte mimează lupta cu regimul”, a spus Alexandru Slusari. „Dodon continuă politica destabilizării societății în loc să destabilizeze sistemul statului capturat, făcând, în esență, jocul lui Vladimir Plahotniuc, care se ţine pe linia de plutire în mare parte datorită separării societăţii pe diverse criterii”, a mai spus vicepreședintele PPPDA.

Potrivit lui Alexandru Slusari, în problema anulării legii care pune pe seama cetățenilor miliardul furat șeful statului ar fi trebuit să inițieze un referendum cu efectul juridic imediat, nu unul consultativ. Cât privește consultarea populației în ceea ce privește predarea Istoriei Moldovei în școli, Alexandru Slusari spune că acest subiect „ar putea întreţine flacăra confruntării în societatea moldovenească pentru luni de zile, chiar dacă nu va avea consecințe juridice”. „Este limpede, că această problemă nu este deloc prioritară, ci doar menită să bulverseze opinia publică şi să distragă atenţia de la problemele majore cu care se confruntă populația”, a menționat vicepreședintele PPPDA.

Chiril Moțpan, vicepreședinte al PPPDA, a spus că în cele 100 de zile de la învestire președintele Republicii Moldova nu a demonstrat implicare, dăruire sau atitudine în rezolvarea problemelor cetățenilor. Platforma Demnitate și Adevăr face apel către cetățenii Republicii Moldova, indiferent de culoarea politică, apartenența națională sau religioasă să se consolideze și să se opună „oricăror încercări ale tandemului Plahotniuc-Dodon de a distrage atenția de la problemele majore ale societății inventând ținte false și efemere”.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/referendumul-decretat-de-igor-dodon-este-o-actiune-de-pr-pppda/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19