Una din cele mai mari intreprinderi din Orhei, inclusiv după numărul de angajaţi, îşi reduce drastic personalul. Regia Apa Canal Orhei SA renunţă la aproape 25 de unităţi, marea parte din acestea – lucrători de rând.
Cu titlu de optimizare a cheltuielilor, din lista de personal au fost tăiaţi 8 paznici de la staţiile de pompare şi baza de producere, 4 maşinişti, 2 şoferi, 1 excavatorist , 1 lăcătuş şi alţii.
În lista reducerilor au nimerit şi câteva unităţi de specialişti – câte un economist, jurist şi contabil şi chiar o funcţie de conducere – cea de director comercial al Regiei Apa Canal Orhei. Funcţie, care este ocupată de fostul director general al întreprinderii, Mihai Chiperi.
Victor Perţu, care i-a luat locul lui Chiperi cu 1,5 ani în urmă, declara într-un interviu pe care ni l-a acordat la începutul anului curent, că Regia Apa Canal Orhei are aproape 200 de angajaţi, că el are un salariu de 12300 lei pe lună, iar salariul mediu pe întreprindere este de 4100 de lei.
Vezi: COMPENSAREA TARIFULUI LA APĂ: O IEFTINIRE CARE POATE SĂ COSTE
În şedinţa extraordinară de la sfârşitul săptămânii trecute, consilierii din fracţiunea majoritară “Pentru Orhei” au votat unanim pentru reducerile de personal, în cadrul unui plan de măsuri, menit să îmbunătăţească situaţia financiară a Regiei Apa-Canal. Planul include şi transferarea Centrului de calcul şi relaţii cu publicul, din clădirea situată în centrul oraşului, în sediul din cartierul Slobozia Doamnei, cu economii estimate la 120 de mii de lei.
La şedinţa în cauză nu au fost prezentate niciun fel de date despre situaţia financiară a întreprinderii, al cărui fondator este Consiliul orăşenesc. În schimb, în aceeaşi zi, la o altă şedinţă – a Consiliului raional Orhei, consilierul Oleg Vasilcan şi-a reiterat afirmaţiile pe care le face în decurs de cel puţin un an – că Regia Apa Canal e pe minus cu milioane de lei şi că acum încearcă să facă economii şi din disponibilizarea angajaţilor.
De notat că liderul fracţiunii “Pentru Orhei” din Consiliul oraşenesc, Pavel Verejanu, a declarat în plenul şedinţei din 9 decembrie curent că indicatorii întreprinderilor municipale sunt foarte buni. Asta, răspunzând consilierilor din opoziţie care, din primăvara acestui an, insistă ca respectivii agenţi economici să-şi prezinte rapoartele de activitate, pentru a se cunoaşte starea reală a lucrurilor la întreprinderile din subordinea autorităţilor publice locale.
Direcția Situații Excepționale mun. Orhei a IGSU continuă să desfășoare măsuri de prevenire a…
Câțiva candidați supleanți pe lista Partidului ”RENAȘTERE” sunt imposibil de identificat pe teritoriul comunei Pelivan…
Biroul Național de Statistică informează că, prețurile medii de consum în octombrie 2024 s-au majorat…
Comisia Europeană împotriva Rasismului și Intoleranței (ECRI) felicită autoritățile moldovene pentru eforturile lor de a…
Până în prezent înotătorul Ion Lazarenco Tiron nu a primit nici un răspuns la plângerile…