Select your Top Menu from wp menus

Recursul avocaţilor lui Şor va fi EXAMINAT astăzi la Curtea de Apel

Curtea de Apel Chişinău urmează să se pronunţe astăzi pe marginea recursului depus de avocaţii lui Ilan Shor, prin care se cere ca primarul de Orhei să fie eliberat sub control judiciar.

Cu o zi  înainte de data ședinței, presa din capitală a informat că în seara precedentă Shor a avut probleme de sănătate şi din această cauză a fost chemată ambulanţa. Avocaţii lui Shor au declarat pentru portalul Newsmaker că starea de sănătate a clientului lor este deja satisfăcătoare, dar că problemele medicale ale acestuia vor fi aduse în instanţă drept argument că acesta nu poate să rămână în izolator. În acelaşi timp, portalul “Sputnik”, care face parte din holdingul de presă atribuit Kremlinului, susţine că Shor suferă de o maladie congenitală a inimii.

Din momentul reţinerii, iar apoi arestării primarului de Orhei, susţinătorii acestuia au întreprins numeroase şi diverse acţiuni pentru a-l ajuta să-şi recapete libertatea. Din săptămâna trecută sunt intens explorate reţelele sociale şi afişate postere în locuri publice cu mesaje şi îndemnuri  adresate locuitorilor oraşului Orhei. Cu două zile înainte de şedinţa de astăzi,  străzile Orheiului au început să fie cutreierate de autovehicolul unei firme specializate în publicitate mobilă, care transmitea intens un apel sonor de susţinere a lui Ilan Shor prin participarea la o manifestaţie în faţa Curţii de Apel. Doritorilor le-a fost promis transport, la fel ca şi săptămâna trecută când mişcarea Ravnopravie a organizat un protest la Judecătoria Buiucani.

Amintim că la 19 iunie Ilan Shor a fost reţinut pentru 72 de ore, iar la 22 iunie pe numele lui a fost emis mandat de arest preventiv pentru 30 de zile. Shor este acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, într-un nou dosar legat de fraudarea sistemului bancar în anul 2014. Avocații primarului de Orhei resping acuzațiile și afirmă că nu există niciun temei că acesta să rămână în arest. 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/recursul-avocatilor-lui-sor-va-fi-examinat-astazi-la-curtea-de-apel/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19