Select your Top Menu from wp menus

Record: Ruşii au trimis în larg cea mai mare navă militară din lume

Cel mai mare vas militar din lume, construit vreodată pentru o ţară străină, portavionul indian Vikramaditya a pornit în prima dintre ieşirile de test pre-livrare, părăsind şantierul naval militar Sevmash, din oraşul Severodvinsk, nordul Rusiei. 

Testele vor dura 120 de zile şi vor fi suspuse încercării toate sistemele navei, urmând a fi predat de Indiei în decembrie 2012.
O parte din echipajul indian al navei Vikramaditya a fost pregătit în Rusia şi s-a alăturat echipei de ruşi care manevrează portavionul în primul marş, urmând că mai mulţi marinari indineni să fie aduşi din India pentru următoarele teste, echipajul de la bord ajungând la 2.700 de oameni – adică dublul echipajului normal.

Portavionul Vikramaditya, adică Viteaz precum soarele, a fost achiziţionat de India în anul 2004 la un preţ de un dolar.
Denumirea iniţială a navei era Baku, apoi Amiral Gorshkov şi a fost lansat pe apă încă în anul 1987 fiind primul şi singurul crucişător portavion din cadrul proiectului 1143.4.

Prima şi singura expediţie de patrulare în Marea Mediterană s-a soldat cu pierderea a unui avion şi a unui helicopter. După aceasta a stat mai mult în port.
În anul 1994, în urma unui incendiu la bordul navei, au murit 6 persoane.

Tot în acest an au început negocierile cu India pentru vânzarea portavionului, ce a fost redenumit de partea indiană în Vikramaditya. După negocieri îndelungate în anul 2004, Rusia s-a angajat să modernizeze nava contra sumei de 974 milioane de dolari, la care se adăugau 530 de milioane de dolari pentru livrarea de avioane şi helicoptere, cu care urma să fie dotat portavionul.

Livrarea iniţială trebuia făcută în 2008 însă constructorul rus nu a putut onora comanda.

Preţul modernizării a fost renegociat şi a crescut ajungând la 2,3 miliarde dolari.

India a comandat suplimentar alte 29 avioane MiG-29K pentru a echipa portavionul.

sursa: adevarul.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/record-rusii-au-trimis-in-larg-cea-mai-mare-nava-militara-din-lume/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19