Categories: RegiuneSocialȘtiri

RECORD la conferirea titlului de cetăţean de ONOARE al oraşului Orhei

Actuala conducere a Orheiului a stabilit un record la conferirea titlului de cetăţean de onoare al oraşului. În cadrul festivităţii prilejuite de Hramul oraşului, acest titlu onorific a fost acordat solemn la 5 persoane. Acesta este un record absolut chiar şi în comparaţie cu anul 2011, când titlul onorific l-au primit 4 persoane. Nemaivorbind de faptul că în alţi ani apăreau nu mai mult de 2-3 cetăţeni de onoare ai oraşului Orhei. Astfel, a patra parte din cei 20 de cetăţeni de onoare pe care oraşul nostru îi are până în prezent, au obţinut acest titlu în ziua de 8 noiembrie curent.
Patru din cei 5 proaspeţi cetăţeni de onoare ai oraşului Orhei sunt persoane destul de cunoscute. Aceştia sunt Ana Levintă, fost primar de la Clişova, Vladimir Bobeică, fost preşedinte al CR Orhei, Constantin Nauc, director al ASPA SA, Felix Lihtgolţ, fost medic la Spitalul din Orhei, care este şi unchi al primarului Ilan Shor.
Artur Gubernatorov, cel de-al 5-lea deţinător al titlului de cetăţean de onoare al oraşului Orhei, nu este la fel de cunoscut. Golul informaţional îl suplinesc unele surse care, cu 5 ani în urmă, îl menţionau pe Artur Gubernatorov în calitate de inginer-şef al unei întreprinderi în construcţii care se apuca de reparaţia sinagogii din Orhei.
Potrivit Regulamentului de conferire a titlului de cetăţean de onoare, deţinătorii acestui titlu beneficiază de o îndemnizaţie lunară în mărime de 100 de lei.

RadioOrhei

Recent Posts

Anul trecut a continuat tendința de descreștere a numărului copiilor născuți la Orhei

În 2023 în raionul Orhei s-au născut cu 120 de copii mai puțin comparativ cu…

2 zile ago

Procuratura Anticorupție a prezentat noi detalii despre scrisoarea din 14 mai

Procuratura Anticorupție (PA) a făcut astăzi mai multe precizări aferent sursei comunicărilor telefonice obținute de…

2 zile ago

Data referendumului, decisă în Parlament pe fondul criticilor opoziției. Când va avea loc și la ce întrebare vor răspunde cetățenii

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) va fi organizat la toamnă, pe…

2 zile ago

Și fosta primărița din Jora de Mijloc, Marina Tauber ar fi primit cetățenia Rusiei

Agenția de presă INFOTAG scrie că deputata Marina Tauber, ar fi primit cetățenia rusească concomitent…

2 zile ago

Cetățeanul de onoare al Orheiului – Shor, afirmă că a primit cetățenia Rusiei

Ilan Shor, care a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare într-un dosar legat…

2 zile ago