Select your Top Menu from wp menus

RECORD alarmant la Orhei: Cele mai multe MUNIŢII din ultimul deceniu

Cele 72 bombe de aruncător, care au fost explodate ieri la Orhei de catre batalionul de genişti ai Armatei Naţionale, au stabilit un record inspaimantator, datorita cantitatii mari de munitii care a fost gasita in padurea din preajma Asociaţiei Pomicule din cartierul Nistreana al orasului. 

72 de muniţii de RĂZBOI au zguduit Orheiul/FOTO

Potrivit sefului adjunct DSE Orhei, locotenent-colonelului al serviciului de salvare Viorel Patraş, acestea sunt primele muniţii găsite in partile noastre în anul curent şi totodată cea mai mare cantitate de muniţii descoperită  în teritoriul raionului Orhei în ultimii zece ani.
Cele mai impresionante cazuri de descoperire a miniţiilor  înregistrate anterior au fost  în padurea din preajma satului Trebujeni, unde au fost depistate 32 bombe de aruncător de acelaş tip şi în satul Susleni unde au fost gasite 26 proiectile de artilerie. Ulterio, r în  cariera de piatră din preajma or. Orhei au mai fost depistate două bombe de avion cu capacitatea de peste 200 kg.
Pe parcursul ultimilor 5 ani în teritoriul raionului Orhei au fost înregistrate 84 cazuri de depistare a muniţiilor neexplodare în total fiind drscoperite 164 muniţii de diferite tipuri.
Deosebit de tragic a fost cazul din luna martie 2011, in satul  Vîprova, unde  doi copii  au murit in explozie, dupa ce au gasit o munitie in gradina casei parintesti.
Cazurile de depistare a muniţiilor sunt mai frecvente în perioada de primăvară, deseori acestea fiind gasite în timpul efectuării lucrărilor agricole.
În acest context,  DSE Orhei se adreseaza catre cetateni   pentru a fi respectate următoarele reguli:
– nu atingeţi obiectul depistat şi nu-i schimbaţi locul;
– marcaţi locul de depistare a obiectului;
– nu aruncaţi obiectul în foc şi nu faceţi focul în apropierea lui;
– anunţaţi poliţia (902), salvatorii (901) ;
– păziţi locul pîna la sosirea reprezentanţilor poliţiei.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/record-alarmant-la-orhei-cele-mai-multe-munitii-din-ultimul-deceniu/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19