Select your Top Menu from wp menus

Reconstrucţia şoselei Rezina-Orhei-Călăraşi ar putea fi reluată.

Administraţia de Stat a Drumurilor va deschide astăzi ofertele companiilor interesate de renovarea  celui mai deteriorat drum nation al –  Rezina-Orhei-Călăraşi. Asta în condiţiile în care acest drum nu şi-a găsit un antreprenor care să ducă lucrul până la capăt de mai mulţi ani.

Lucrările care se efectuau pe şoseaua Orhei-Rezina au încetat din cauza unor neînţelegeri dintre Ministerul Transporturilor şi o firmă a liderului social-democrat Victor Şelin, care a reparat deja o porţiune din acest drum.

La începutul anului trecut, conducerea Ministerului Transporturilor era convinsă că cei aproximativ 50 de kilometri de drum, care leagă oraşele Orhei şi Rezina, vor fi reparaţi. În acest scop, pentru 2011 în Bugetul de Stat au fost prevăzuti 100 de milioane de lei, bani care nu au fost valorificaţi, din cauza neînţelegerilor între antreprenor şi autorităţi.

Până acum, doar 14 din cei 48 de kilometri de şosea au fost restauraţi. Şi reabilitarea altor două porţiuni de drum a intrat în impas. Este vorba şi despre segmentul Peresecina-Sărăteni de pe drumul Chişinău-Orhei.

Ministerul Transporturilor ar putea extinde termenul de realizare a lucrărilor  în cazul porţiunii de drum Peresecina-Sărăteni. Reparaţia şoselei este efectuată de o companie italiană. Ritmul executazrii lucrarilor nu este satisfracator, in opinia Minsterului de resort. Contractul expiră pe data de 1 noiembrie şi până atunci lunar trebuie să se pună mai mult de 20 de mii de tone de asfalt.

sursa: publika.md