Select your Top Menu from wp menus

Recomandare: Pomenirea morților să se facă în biserici

Cei care nu vor reuși să ajungă de Paștile Blajinilor în localitățile unde își au înmormântate rudele pot să le pomenească la cea mai apropiată biserică, pe parcursul zilei de duminică și luni, 23-24 aprilie. O circulară în acest sens a fost emisă de către Mitropolitul Chișinăului și Întregii Moldove, Vladimir, transmite IPN.

Mitropolitul recomandă ca de Paștile Blajinilor în zonele unde nu este acces spre cimitire și este imposibilă oficierea serviciilor divine pentru cei adormiți direct la morminte, rugăciunile să fie înălțate în sfintele locașuri și așezăminte.

„Paștile Blajinilor este un obicei local de pomenire a celor adormiți, înrădăcinat în conștiința credincioșilor, iar slujbele și actele de milostenie pentru aceștia pot fi săvârșite în biserici și în alte locuri decât la cimitire. Credincioșii care cinstesc acest Paști al Blajinilor și obișnuiesc să se deplaseze în alte zone și localități pentru a ajunge la mormintele rudelor și celor dragi sunt rugați să fie prudenți și să se limiteze la pomeniri în bisericile din vecinătate”, se precizează în circulară.

După deszăpezire, cetățenii sunt îndemnați să aducă în ordine mormintele, la care ulterior să fie oficiate slujbe.

Duminică, pomenirea morților se va face după Liturghie, iar luni la ora tradițională de pomenire a celor răposați din anii anteriori, pentru fiecare localitate în parte.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/recomandare-pomenirea-mortilor-sa-se-faca-in-biserici/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19