Select your Top Menu from wp menus

Reacţia patronatelor inversă reacţiei sindicatelor

Patronatele susţin iniţiativa Guvernului de a redistribui contribuţia asigurărilor sociale între angajator şi angajat, respingând cerinţele sindicatelor în acest sens. La rândul lor, reprezentanţii mediului de afaceri ameninţă cu sancţiuni în cazul neîncetării presiunilor exercitate de sindicate, transmite Info-Prim Neo cu referire la o declaraţie a Confederaţiei Naţionale a Patronatului din Moldova (CNPM).

„Consiliul de conducere al CNPM îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu situaţia creată în jurul adoptării de către Parlament a Bugetului de Asigurărilor Sociale de Stat pentru anul 2013 şi anume procesul de redistribuire a contribuţiei între angajat şi angajator. Mediul de afaceri consideră oportună această modificare, care „vine să echilibreze alte iniţiative de ultima oră ce majorează presiunea fiscală asupra agenţilor economici. Printre aceste iniţiative menţionăm trecerea pe seama angajatorului plata a 5 zile de incapacitate de muncă, reintroducerea impozitului pe venit, înăsprirea sancţiunilor pentru încălcarea legislaţiei etc”, se spune în declaraţie.

În vederea promovării intereselor mediului de afaceri,  CNPM îşi rezervă dreptul să suspende activitatea sa în cadrul Comisiei Naţionale pentru Consultări şi negocieri Colective; să stopeze orice negociere referitoare la majorarea cuantumului minimului garantat al salariului în sectorul real; să se adreseze organismelor internaţionale.

Guvernul a prezentat Parlamentului proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2013 cu majorarea cotei contribuţiei salariaţilor cu un punct procentual (până la 7%) din contul micşorării contribuţiei angajatorului (până la 22%). Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova a declarat că va organiza proteste dacă guvernarea va admite majorarea presiunii fiscale pentru salariaţi.

sursa: info-prim.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/reactia-patronatelor-inversa-reactiei-sindicatelor/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19