Select your Top Menu from wp menus

Reacția lui Iurie Leancă la declarațiile PPPDA

Președintele Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă, a venit cu o reacție la declarațiile conducerii Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, care a cerut tragerea la răspundere a membrilor cabinetului de miniștri care au votat acordarea garanțiilor de stat pentru acoperirea fraudelor bancare, transmite IPN.

Iurie Leancă, în acea perioadă premier, a comentat că „declarațiile liderilor Platformei DA sunt atât de primitive, încât fac și demersuri selective”. „Dacă tot spun că acordarea garanțiilor bancare sunt o faptă criminală, de ce nu cer tragerea la răspundere penală a colegilor lor de alianță, Maia Sandu și Viorel Cibotaru, care au votat pentru garanțiile emise de Guvern? Dacă au o înțelegere atât de îngustă a unor procese, cum își mai propun să guverneze această țară? Ei, probabil, ar fi lăsat să se prăbușească întreaga economie a țării, 500 000 de cetățeni să-și piardă depunerile, ca mai apoi, așa cum le stă în fire, să dea vina pe alții pentru inacțiunile lor”, a menționat președintele PPEM.

Iurie Leacă a mai spus că le urează drum bun spre curțile de justiție europene, să ceară tragerea la răspundere a celorlalte guverne din Italia, Spania, Marea Britanie, care, de asemenea, au intervenit după același principiu.

În cadrul unei conferințe de presă, conducerea PPPDA, comentând sinteza raportului Kroll2 , a menționat că „jaful secolului a fost protejat și stimulat la cel mai înalt nivel de stat”. „La 7 noiembrie 2014, la insistența lui Andrian Candu și Dorin Drăguțan, Guvernul Leancă a aprobat în regim secret Hotărârea nr. 938, care prevedea oferirea garanțiilor de stat în valoare de 9,5 mlrd lei Băncii Naționale în vederea acordării creditelor celor trei bănci, încă nedevalizate la acea dată”, se menționează în declarația făcută publică de formațiunea politică. Conducerea PPPDA a cerut procurorilor să inițieze urmărirea penală pe marginea elaborării și aprobării Hotărârii Guvernului din 7 noiembrie 2014 și a propus societății civile și populației reluarea protestelor masive în vederea obținerii de la guvernare a publicării complete a raportului Kroll 2, cât și a finalizării cât mai urgente a procesului judiciar împotriva lui Ilan Șor, condamnat de prima instanță, cu deschiderea tuturor ședințelor Curții de Apel.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/reactia-lui-iurie-leanca-la-declaratiile-pppda/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19