Select your Top Menu from wp menus

Razboiul declaratiilor: Lupu arată cu degetul la Filat

După dezvăluirile-bombă făcute zilele trecute de deputatul PLDM Ion Butmalai despre dosarele de milioane retrase de Procuratură de la Ministerul de Interne pentru a fi mușamalizate, Marian Lupu vine cu acuzații dure la adresa PLDM.

Lupu susține că învinuirile aduse de Butmalai la adresa Procuraturii Generale și a PD nu sunt decât interese politice, de partid.

„Dacă vorbim despre această noţiune de politizare în sensul serios al cuvântului nu trebuie să omitem ce se întâmplă în multe alte situaţii. De exemplu, în sistemul educaţional. Că în contextul organizării concursurilor pentru suplinirea funcţie de director de licee, de şcoli, de gimnazii aspectul politic joacă un rol excesiv de mare. Sau în domeniul sănătăţii, mă refer la şefi de spitale, unităţi medicale.

Şi atunci, mă întreb eu – oare este corect ceea ce facem noi toţi în cadrul Alianţei? Punând accentul pe o funcţie sau două, nu zic importante, însă uitând definitiv despre sute şi mii de cazuri, care se referă la acelaşi proces de politizare în sistemul educaţional, în alte sisteme. Iată unde este responsabilitatea noastră. Să fie încetate aceste procese, să nu fie selectaţi oamenii pe principii de apartenenţă de partid”, a declarat Lupu în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, făcând aluzie la faptul că Ministerul Educației și cel al Sănătății sunt conduse de miniștri PLDM.

Pe de altă parte, Lupu susține că în PG nu se găsesc membri ai PD, în schimb numirile la CEC, Curtea de Conturi, CNFP, Consiliul de Observatori la Teleradio- Moldova şi multe alte structuri s-au făcut pe criterii politice.
sursa:union.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/razboiul-declaratiilor-lupu-arata-cu-degetul-la-filat/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19