Select your Top Menu from wp menus

Ravnopravie spune că nu a cheltuit nici un leu pentru candidata din popor la funcţia de Preşedintă

Comisia Electorală Centrală a făcut public raportul  grupului de inițiativă privind fluxul mijloacelor banești pentru susținerea candidatului la funcția de Președinte al Republicii Moldova, Inna Popenco. În document se spune că MSPR Ravnopravie, din partea căreia va candida Popenco, nu a deschis cont cu menţiunea “Destinat grupului de initiativă” şi a desfăşurat doar activităţi ce nu implică cheltuieli financiare.

Documentul este prezentat din numele conducătorului grupului de initiativă Pavel Verejanu, care este şi preşedintele fracţiunii majoritare din Consiliul Orăşenesc Orhei. Tot el a prezentat-o pe Inna Popenco începutul pe data de 6 septembrie, ca fiind candidata din popor, în timpul unei întrevederi cu un grup de orheieni, care a fost anunţată drept dezbatere publică
cu scopul desemnării candidatului la cea mai înaltă funcţie în stat.
A doua zi în parcul Ivanos a avut loc un briefing de presă pe această temă, evenimentul fiind transmis online de portalul privesc.eu.
De menţionat că tarifele pentru astfel de servicii, care este  afişat pe site-ul portalului se ridică la 216 euro, evenimentul având loc înainte de înregistrarea oficială a grupului de iniţiativă.
Pe de altă parte după înregistrarea grupulu imai multe media din capitală au publicat articole dedicate candidatei din Orhei în care se spune  despre întâlnirile cu oamenii la care a  ea participat în câteva raioane. 

 Inna Popenco a fost înscrisă pe penultimul loc   în lista celor 17 candidaţi din partea MSPR “Ravnopravie”, care cu un an în urmă au concurat pentru funcţia de consilier orăşenesc la Orhei. Ea este unica persoană din lista Ravnopravie care, în rezultatul alegerilor, nu a obţinut un loc în Consiliu ori o funcţie publică.
Tot pe lista Ravnopravie, omul de afaceri Ilan Shor a candidat anul trecut la funcţia de primar, iar de aproape 3 luni şeful Orheiului deţine şi funcţia de şef  al mişcării Ravnopravie.În prezent acesta se află în arest la domiciliu fiind acuzat de spălare de bani şi evaziune fiscală în sumă de 5 miliarde de lei, în dosarul cunoscut ca furtul miliardului din sistemul bancar. Atât avocaţii săi cât şi Shor resping acuzaţiile ca nefondate.

 

 

 

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ravnopravie-spune-ca-nu-a-cheltuit-nici-un-leu-pentru-candidata-din-popor-la-functia-de-presedinta/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19