Select your Top Menu from wp menus

Răspunsul majorităţii din CO Orhei pentru opoziţia care solicită echitate: “ N-avem voie!” VIDEO

În componenţa modificată și completată a comisiei administrative a Consiliului orăşenesc (CO) Orhei nu se regăseşte niciun reprezentant al opoziţiei. Chiar dacă fracțiunii majoritare  i s-a solicitat  ca măcar doi dintre cei 9 membri ai comisiei  să fie din opoziţie. Așa s-ar face echitate, susține opoziţia. Majoritatea  afirmă însă că nu are voie ori că nu poate să îndeplinească această solicitare.

În cadrul şedinţei CO Orhei de la sfârşitul săptămânii trecute, democratul Iurie Lupacescu şi câţiva colegi de opoziţie ai acestuia s-au revoltat din cauza că în comisia administrativă, componența căreia nu doar s-a modificat, dar şi s-a mărit de la 7 până la 9 membri, nu s-a găsit loc pentru reprezentanții opoziției. Neafiliatul Vitalie Colun a opinat că şi opoziţia ar trebui să cunoască ce sancțiuni va aplica comisia și pentru ce, iar comunistul Oleg Vasilcan a exclamat că fracţiunea majoritară pur şi simplu se teme de prezența opoziței.

Pretenţiile celor revoltaţi au fost însă respinse  de către preşedintele şedinţei, consilierul majorităţii Evgheni Pisov, viceprimarul Viorel Dandara şi juristul Primăriei, Serghei Labliuc. Cei trei au spus că legislația nu dă voie ca  în comisie să fie cooptați  mai mult de 9 membri, invocând mai ales   regulamentul comisiei respective. O explicație clară de ce printre cei 9 nu se pot afla şi consilieri din opoziţie nu a răsunat,  dar Pisov a argumentat că opoziția ar putea să-i apere pe cei care ar urma să fie amendați. Până la urmă,   fracțiunea majoritară a votat unanim componența schimbată a comisiei administrative, raspunzând astfel categoric negativ solicitării opoziției.  

Un comentariu pentru acest final a venit din sală, de pe locurile rezervate publicului, de unde şedinţa a fost urmărită de ex-viceprimarul oraşului, Igor Grigoriev. Acesta le-a spus foştilor colegi din Primărie şi din fracţiunea majoritară că în consiliu ar trebui să existe stimă reciprocă şi deliberativitate, iar în comisia administrativă era bine să fie inclus măcar un consilier din opoziţie.

Menționăm că din  fracțiunea majoritară „Pentru Orhei” fac parte 15 consilieri, iar în afara de aceștia în CO Orhei mai sunt 12 consilieri.

 Pe site-ul Primăriei Orhei regulamentul comisiei adminsitrative nu este publicat, dar potrivit Regulamentului cadru aprobat de Parlament, această comisie examinează cazurile de contravenţie şi ia decizii de  aplicare a sancţiunilor.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/raspunsul-majoritatii-din-co-orhei-pentru-opozitia-care-solicita-echitate-n-avem-voie-video/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19