Select your Top Menu from wp menus

Răspuns civilizat la actul de huliganism de la Cimitirul Militar din Chişinău FOTO

Ca răspuns la vandalizarea mormintelor de la Cimitirul Militar din Chișinău, filiala Iași a Platformei Civice Acțiunea 2012 a organizat vineri, 1 noiembrie, o acțiune de îngrijire a Cimitirului ,,Eternitatea” din oraș.

Potrivit unui comunicat al Platformei Civice Acțiunea 2012, voluntarii filialei Iaşi au ținut un moment de reculegere în memoria tuturor soldaților căzuți în cele două Războaie Mondiale: români, germani, ruși și francezi. ,,Unui act de huliganism îi răspundem cu un gest civilizat. În acest cimitir se odihnesc soldați care au luptat fiecare pentru patria lor, astfel că merită cinstiț.. Ne exprimăm, totodată, speranța că cei care au adus atingere memoriei militarilor înhumați în Cimitirul Militar din Chișinău să fie identificați și să răspundă în fața legii”, a declarat cu această ocazie Sorin Becciu, student basarabean la Iași.

  • curatenie_la_Cimitirul_Eternitatea_Iasi
  • curatenie_la_Cimitirul_Eternitatea_din_Iasi

Amintim ca in noaptea de 25 spre 26 octombrie 2013, coroanele și coșurile de flori depuse de către oficiali cu ocazia Zilei Armatei Române au fost distruse.

În Cimitirul Militar din Chișinău, situat pe bulevardul Decebal, se găsesc mormintele militarilor din mai multe state participante la primul Război Mondial: România, Federația Rusă, Austro-Ungaria, Franța, Polonia, Cehoslovacia și Grecia. Aici au fost înmormântați și ostașii căzuți în luptele din vara anului 1941, în timpul celui de-al doilea Război Mondial.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/raspuns-civilizat-la-actul-de-huliganism-de-la-cimitirul-militar-din-chisinau-foto/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19