Proiectul de lege elaborat de un grup de deputați din fracțiunea PSRM, care prevede acordarea statutului de limbă de comunicare interetnică limbii ruse și folosirea acesteia pe teritoriul Republicii Moldova la același nivel cu limba română, este criticat în termeni duri de experții Centrului Național Anticorupție.
Potrivit expertizei CNA, citată de anticorupție.md, proiectul de lege constituie un pericol iminent la adresa orânduirii sociale și bazele statalității Republicii Moldova, ar putea duce la conflicte între etnii, iar implementarea lui implică resurse financiare suplimentare considerabile din bugetul de stat.
Într-o expertiză a proiectului, realizată de Direcția legislație și expertiză anticorupție a CNA, se arată că proiectul conține numeroși factori de risc și riscuri de corupție generați de concurența normelor de drept, lacune de drept, precum și promovarea intereselor contrare interesului public.
Autorii expertizei mai notează că din nota informativă, care se referă la cu totul alt proiect, nu poate fi dedus scopul modificărilor legislative propuse.
sursa: radiochisinau.md
Pentru anul 2024, Republica Moldova a înregistrat un scor de 60 de puncte, în Indicele…
În fiecare an în preajma sărbătorilor de Paști, pompierii din Orhei, Telenești, Rezina și Șoldănești…
Un proces-verbal de control al Inspectoratului de Supraveghere Tehnică privind volumul cheltuielilor făcute din banii…
Potrivit declarației de avere și interese personale depuse de deputata din Orhei, Mariana Cușunir aceasta…
Anul trecut, președintele raionului Orhei, Vasile Adașan a avut un salariu total de peste 275…
În anul 2021 Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională a inițiat proiectul ”Renovarea și modernizarea tehnică…