Select your Top Menu from wp menus

Raport: fiecare al cincilea adolescent din Moldova fumează

Fiecare al cincilea adolescent, cu vârsta cuprinsă între 15-16 ani fumează, anunță Fox News cu referire la ziarul Panorama. Potrivit sursei, acestea sunt rezultatele unui raport realizat de către Școala Europeană, în cadrul unui chestionar cu privire la alcool și droguri, fiind realizat pentru anul 2011.

Din datele obținute rezultă că circa jumătate din adolescent au consumat băuturi alcoolice, în timp ce fiecare al șaptelea a încercat droguri cel puțin o dată.

9% din cei chestionați au consumat extasy, LSD şi substanţe halucinogene, iar alţi 5% s-au drogat cu haşiş sau marijuana. 40% din adolescenți au băut mai multe tipuri de alcool în timpul de o lună. Băieții prefer berea, în timp ce fetele –vinul. 14% din cei care au răspuns chestionarului au confirmat că nu au avut probleme cu găsirea și procurarea drogurilor.

Autorii raportului susţin că în timpul cercetărilor au întâlnit mari dificultăți, deoarece răspunsurile au fost incerte şi inconsecvente. Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 2.700 de copii din localităţile de pe malul drept al Nistrului.
sursa:politik.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/raport-fiecare-al-cincilea-adolescent-din-moldova-fumeaza-iar-13-au-folosit-droguri/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19