Gradul de afectare a culturilor de câmp nu poate fi determinat cât timp ninge, dar deja este clar că cel mai mult are de oferit rapița, dar și livezile de sâmburoase și de nuc. Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Agriculturii, cei mai vulnerabili sunt pomii tineri, transmite IPN.
Viceministrul Iurie Ușurelu, care exercită interimatul de ministru, a emis ordinul de creare a Comisiei de monitorizare și documentare cu privire la înghețurile târzii din primăvara anului 2017. Comisia are la dispoziție zece zile lucrătoare ca să evalueze situația, în baza informațiilor prezentate de către Direcțiile raionale agricultură și alimentație. Ca rezultat, vor fi elaborate recomandări privind măsurile ce urmează a fi întreprinse în vederea reducerii consecințelor înghețurilor.
Solicitat de IPN, directorul executiv al Asociației Moldova Fruct, Iurie Fală, a declarat că, din cauza stratului de zăpadă, este imposibil de stabilit gradul de afectare a pomilor fructiferi. În situația în care temperatura aerului se va menține în limitele 0 -1 grade Celsius pierderile ar putea fi nu atât de mari.
Conform prognozelor meteorologice, cea mai riscantă perioadă pentru culturile agricole va fi noapte din 20 aprilie spre 21 aprilie.
Ministerul Apărării dezminte informațiile false apărute pe canalele de Telegram și TikTok, afiliate unor grupări…
În perioada 07-14 iulie 2025, pompierii și salvatorii din cadrul DSE mun. Orhei și subdiviziunile…
Prețurile medii de consum în luna iunie 2025 comparativ cu luna iunie 2024 (în ultimele 12 luni) au crescut…
Uniunea Avocaților din R. Moldova (UARM) anunță o grevă generală de zece zile, din data…
Până în amiaza zilei de 10 iulie pe pagina web a Judecătoriei Orhei au fost…
De la 95,2 mii la 73,6 mii a scăzut populația cu reședința stabilă a raionului…