Select your Top Menu from wp menus

Raiul elevilor. Fara teme si examene până la vârsta de 16 ani

In Finlanda  este cel mai performant sistem de învăţământ din Europa, iar condiţiile în care studiază elevii sunt cel puţin ciudate.

În Finlanda, copiii merg la şcoală numai dacă au împlinit 7 ani, nu dau teste sau lucrări scrise şi nici nu trebuie să facă teme până la vârsta de 16 ani. Mai mult, în primii 6 ani de şcoală elevii nu sunt sub nicio formă evaluaţi.

Deşi pare că sistemul educaţional nu merge, rezultatele elevilor contrazic: după terminarea studiilor gimnaziale, 66% din tineri urmează o facultate, cel mai ridicat procent din Europa.

Mai mult, diferenţa dintre cei mai buni şi cei mai slabi elevi la învăţătură este insesizabilă, fiind cea mai mică din lume. Sistemul educaţional din Finlanda pune mare accent pe practică.

Astfel, majoritatea cursurilor se desfăşoară în laboratoare, iar grupele de studiu nu sunt mai mari de 16 persoane. Profesorii finlandezi optează şi pentru orele desfăşurate în aer liber, astfel ei nu petrec mai mult de 4 ore în clasă cu elevii.

sursa: antena3.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/raiul-elevilor-cel-mai-performant-sistem-draiul-elevilor-nu-exista-teme-sau-examene-pana-la-varsta-de-16-anifara-note-dar-cu-multa-practica-secretul-bunei-invatari-in-finlanda/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19