Select your Top Menu from wp menus

Raionul Orhei şi primăriile din raion, vor primi în acest an, peste 265 de milioane de lei din bugetul de stat

Peste 265 de milioane de lei sunt prevăzute în calitate de transferuri din bugetul de stat în acest an pentru bugetul raionului Orhei şi primăriile din raion. Potrivit proiectului legii bugetului, elaborat de Ministerul Finanţelor şi care urmează a fi votat de Parlament, în bugetul raionului vor intra peste 177,5 milioane de lei, iar în bugetele primăriilor peste 87,8 milioane de lei.

Din aceste sume aproape 141 de milioane de lei la nivel raional şi peste 65 de milioane le nivel de primării sunt destinate pentru învățămîntul preșcolar, primar, secundar general, special și complementar (extrașcolar). Potrivit aceluiaşi document peste 2,6 milioane de lei sunt destinate pentru întreţinerea şcolilor sportive.

Anul trecut din bugetul de stat pentru bugetul raionului şi primăriilor din raion au fost planificate transferuri de peste 250 de milioane de lei.
Comparativ cu anul trecut au crescut sumele alocate pentru compensarea cheltuielilor pentru serviciile de transport şi îndemnizaţiile destinate copiilor adoptați și cei aflați sub tutelă (curatelă).

Pe de altă parte, în acest an,  statul a tăiat în raionul Orhei, cu 250 de mii de lei, suma îndemnizațiilor și compensațiilor pentru absolvenții instituțiilor de învățămînt superior și postsecundar pedagogic.

Republica Moldova nu are buget de stat pentru anul 2016, deşi acesta trebuia votat încă anul trecut, situaţia în care demnitarii nu respectă termenele legale repetându-se deja de mai mulţi ani.

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/raionul-orhei-si-primariile-din-raion-vor-primi-in-acest-an-peste-265-de-milioane-de-lei-din-bugetul-de-stat/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19