Select your Top Menu from wp menus

Raionul Orhei se află pe primul loc în republică printre raioane, la capitolul migrație internațională

Anul trecut din raionul Orhei au migrat peste hotare pentru o perioadă mai mare de 12 luni,  519 persoane, la acest capitol raionul fiind devansat doar de municipiul Chișinău, de unde peste hotare au migrat peste hotare peste 2,6 mii persoane.
Aceste date au fost publicate luna trecută de Biroul Național de Statistică.
Potrivit aceleiași surse migrația în interiorul republicii din raionul Orhei a constituit 491 persoane.
Potrivit informațiilor ce se conțin la rubrica Numărul populației cu reședința obișnuită pe medii, în profil teritorial, la începutul anului curent în raionul Orhei erau înregistrate 82,4 mii persoane, față de 96,5 mii persoane în 2014 – an în care a fost efectuat ultimul recensământ din Republica Moldova.
În orașul Orhei, cifra populației cu reședința obișnuită a scăzut de la 20,3 mii locuitori în 2014, la 19 mii înregistrate la 1 ianuarie 2022.
Mai dramatică este scăderea cifrei populației cu reședință obișnuită în satele raionului Orhei, de la 76,2 mii în 2014, la 63,4 mii oameni înregistrați la 1 ianuarie 2022.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/raionul-orhei-se-afla-pe-primul-loc-in-republica-printre-raioane-la-capitolul-migratie-internationala/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19