Select your Top Menu from wp menus

Rachete testate la Trebujeni, Orhei împotriva „bombardamentului” cu grindină FOTO

 Un lot de 1000 de rachete antigrindină asamblate în R.Moldova a fost testat la o staţie specială din Trebujeni, Orhei, informează  MOLDPRES.

Şase puncte de lansare a rachetelor antigrindină au fost deschise anul acesta în raionul Orhei. Pe unul din acestea, în satul Trebujeni, l-a vizitat ministrul în exerciţiu al agriculturii, Vasile Bumacov.

Oficialul a precizat că cele 6 puncte noi de lansare vor mări aria suprafeţei protejate împotriva grindinei cu circa 87 de mii de hectare, adiţional la1 milion şi 400 de mii de hectare protejate până acum. Lansarea unei rachete în caz de grindină protejează în jur de13 mii de hectare de culturi agricole.  Ministerul Agriculturii a investit în acest an circa 74 de milioane de lei pentru sistemul antigrindină.

Şeful Serviciului Antigrindină, Ion Garaba, a spus că rachetele sunt asamblate la o întreprindere din satul Corneşti, raionul Ungheni. Pentru a salva culturile agricole de grindină trebuie lansate 3-12 rachete.

Serviciul Antigrindină a pregătit pentru anul acesta 6 mii de rachete, aproape 2 mii dintre care au fost consumate. În total în ţară sunt 115 puncte de lansare a rachetelor antigrindină.

 

rachete antigrindian trebujeni rachete antigrindian trebujeni.-2jpg

sursa foto: maia.gov.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/rachete-testate-la-trebujeni-orhei-impotriva-bombardamentului-cu-grindina/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19