Select your Top Menu from wp menus

Rabobank, una dintre cele mai mari bănci din lume, interesată de piaţa agricolă moldovenească

Reprezentanţii Rabo Farm din Germania, braţul de investiţii agricole al băncii olandeze Rabobank, se vor afla în perioada 4-7 iunie într-o vizită de documentare în Republica Moldova.

În afară de Rabo Farm, delegaţia de afaceri din Germania va include şi reprezentanţi ai companiei de asigurări Vereinigte Hagel (lider pe piaţa germană în domeniu, în special în ceea ce ţine de asigurarea roadei), ai firmei de consultanţă „BB Goettingen GmbH”, ai vinăriei Schloss Proschwitz (cea mai veche vinărie privată din landul Saxonia), ai întreprinderii agricole „Ökodorf Brodowin” (produsele poartă sigla produselor organice Demeter), BB Gottingen GmbH etc.

Potrivit unui comunicat de presă, scopul vizitei este familiarizarea cu potenţialul şi oportunităţile de investiţii în domeniul agricol al Republicii Moldova.

Agenda de lucru va cuprinde întrevederi cu oficiali de la Guvern şi Parlament, Vasile Bumacov, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, reprezentanţi ai unor ONG-uri, precum şi vizite în comunităţi rurale cu potenţial investiţional în domeniul agriculturii.

De notat că banca olandeză Rabobank este unul dintre cei mai agresivi investitori în terenuri agricole de pe piaţa Europei de Est.
În România, prin intermediul Rabo Farm, braţul de investiţii agricole al băncii, în anii 2010-2011 au fost cumpărate peste 12.000 de hectare de terenuri agricole, dar vizează să cumpere şi alte terenuri agricole pe piaţa românească în următorii zece ani.
sursa:adevarul.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/rabobank-una-dintre-cele-mai-mari-banci-din-lume-interesata-de-piata-agricola-moldoveneasca/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19