Select your Top Menu from wp menus

Rabia a secerat 2 bovine in ocolul silvic Susleni

Cadavrul primului animal ucis de infectie a fost lasat drept in padure, fara ca sa fie  macar ingropat. 

Cazul a avut loc inca la inceputul lunii august. Peste 10 zile a pierit si cea de-a doua bovina si abia atunci  stapanul vitelor s-a adresat veterinarilor. Opt oameni fusese insa deja  in contact cu animalele bolnave, ceea i-a expus pericolului enorm de  a lua boala.

Centrul de Sanatate Publica Orhei a fost doar  curand informat  despre înregistrarea unui caz de rabie la o bovină,  întreţinută în cantonul ocolului Silvic Susleni. In cadrul anchetei a fost stabilit faptul  ca mai inainte aici a  pierit unca un  animal, care nici nu a fost ingropat.

Medicii-veterinari, iar ulterior si cei de la Sanatatea Publica au aflat despre rabia care bantuie la Susleni, doar dupa ce a pierit si a doua vita din acelasi  canton. Insa, pana  la acel moment,   fara nicio  masura de precautie, 8 persoane  au fost in contact cu ambele cadavre,    punandu-si in pericol sanatatea  proprie .

Mentionam ca de la inceputul anului curent,  cele mai multe imbolnaviri de rabie  in raionul Orhei au avut loc in randul  animalelor domestice. Din cele 8 cazuri inregistrate, 4  animale au fost bovine, 2  – vulpi  şi cate  o capra si un caine.

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/rabia-a-secerat-2-bovine-in-ocolul-silvic-susleni/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19