Select your Top Menu from wp menus

Suma de subscripţie a R. Moldova la FMI s-a majorat cu 77 mln dolari

Suma de subscripţie a Republicii Moldova la Fondul Monetar Internaţional s-a majorat cu 77 mln de dolari. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi de către Legislativ, informează MOLDPRES.

Potrivit proiectului, suma de subscripţie a RM la FMI va fi majorată de la 132,2 mln DST(drepturi speciale de tragere) pînă la 172,5 mln DST, circa 77 mln USD, în legătură cu revizuirea cotelor şi reforma Consiliului Executiv al FMI. Din cauza crizei economice, a fost luată decizia de a mări capitalul FMI.

Conform autorilor proiectului, majorarea capitalului FMI şi a cotei RM va contribui la creşterea volumului disponibil de asistenţă financiară de care poate beneficia Moldova.

Circa 25% din volumului cotei RM vor fi vărsate pe seama unei trageri speciale de la FMI, nerambursabilă şi fără dobîndă. Alte 75% vor fi achitate în valută naţională, fie prin creditarea contului FMI la Banca Naţională, fie prin emiterea de către Ministerul Finanţelor a unei cambii, ce urmează să fie depozitată în Contul hîrtiilor de valoare ale FMI la BNM.

BNM consideră oportună majorarea cotei prin creditarea Contului FMI şi anunţă că orice metodă de plată nu va afecta bugetul de stat şi nu va majora datoria publică, notează MOLDPRES.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/r-moldova-va-contribui-cu-77-milioane-de-dolari-la-majorarea-capitalului-fmi/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19