Select your Top Menu from wp menus

Moldova – locul 7, după nivelul corupției in business, printre 150 de țari din lume

R. Moldova se regăsește în topul statelor cu un înalt nivel de corupție în business, potrivit unui studiu realizat de organizația americană  Gallup World.

Potrivit sondajului, 87% dintre respondenți cred că există corupţie în mediul de afaceri din țara noastră, 4% dintre ei sunt de părere că fenomenul corupţiei lipseşte, în timp ce 2% dintre cei chestionați au precizat că nu cunosc situaţia din businessul moldovenesc.

Corupția din R. Moldova este la nivelul celei din Madagascar şi Serbia, state care au acelaşi procentaj în topul realizat de Gallup World.

În fruntea clasamentului rușinos este Croația, cu cel mai înalt grad al percepţiei corupţiei în afaceri. 93% din populaţia acestui stat crede că există corupţie. Pe locul doi se situează  Portugalia  și România – 91%, urmate de Ungaria – 90%, Bosnia şi Herţegovina – 89%, Kenya – 89% și Suedia – 88%.

Printre țările CSI, cea mai bună situație este în Georgia. Doar 28% dintre cetățenii acestui stat cred că există corupție în mediul de afaceri. La nivel mondial, doi din trei oameni cred că există corupţie în business.

Gallup World este o organizație americană care are  proiecte de cercetare în mai mult de 150 de ţări și este lider în colectarea şi analiza datelor globale şi măsurători.

sursa: union.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/r-moldova-locul-7-in-topul-coruptiei-in-business-printre-150-de-tari-din-lume/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19