Select your Top Menu from wp menus

Putin anunță mobilizare parțială în Rusia și amenință Occidentul: Vom folosi toate mijloacele pentru a ne apăra

Vladimir Putin a anunțat miercuri mobilizarea parțială și a amenințat Occidentul că nu va ezita să răspundă la „șantajul nuclear”.

„Dacă integritatea teritorială a țării noastre este amenințată, folosim toate mijloacele disponibile pentru a ne proteja poporul – aceasta nu este o cacealma”, a spus Putin într-un discurs televizat adresat națiunii.

Decretul de mobilizare parțială a fost semnat și el îi vizează pe cei în rezervă și pe cei cu pregătire militară, a precizat liderul de la Kremlin. Acțiunea de mobilizare începe de astăzi.

Liderul de la Kremlin a afirmat , totodată, că susține referendumurile pe care separatiștii vor să le organizeze urmează pentru alipirea la Rusia.

Putin a afirmat că scopul său este „eliberarea” Donbas, Herson și Zaporijie de „neonaziști” susținând că majoritatea oamenilor din aceaste regiuni nu vor să se întoarcă la ceea ce el a numit „jugul” Ucrainei.

Ucraina a respins planurile Moscovei, iar SUA au condamnat referendumurile pe care le-au numit drept „falsuri”

Azi vor mai avea loc două intervenții publice majore: președintele american Joe Biden urmează să vorbească la Adunarea Generală a ONU despre agresiunea Rusiei asupra Ucrainei , iar președintele ucrainean Volodimir Zelenski se va adresa și el Adunării Generale a ONU, fiind singurul lider căruia i s-a permis să vorbească prin intervenție video.

Premierul britanic Liz Truss a sugerat că Rusia trebuie să plătească despăgubiri Ucrainei când războiul se va termina, folosindu-și rezervele de petrol și gaze pentru a „recompensa” națiunea agresată.

sursa: hotnews.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/putin-anunta-mobilizare-partiala-in-rusia-si-ameninta-occidentul-vom-folosi-toate-mijloacele-pentru-a-ne-apara/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19