Select your Top Menu from wp menus

PSRM va vota mâine pentru demiterea Guvernului VIDEO

PSRM va vota mâine pentru demiterea Guvernului, despre aceasta a anunţat liderul formaţiunii Igor Dodon.
Acesta a mai declarat că formaţiunea pe care o reprezintă optează fie pentru formarea unui guvern tehnocrat fie pentru alegeri anticipate. Dodon a mai spus că nu va susţine candidatura lui Filat pentru premier, într-un viitor Guvern.
Socialişii au 4 deputaţi în parlament, desprinşi din fracţiunea PCRM
Amintim că săptămâna trecută PCRM a iniţiat o moţiune de cenzură contra Guvernului. PD a anunţat că va susţine acestă moţiune de cenzură.
Demisia Guvernului se face prin votul a 51 de deputaţi. Cele două partide au împreună 49 de deputaţi.
Anterior Preşedintele Nicolae Timofti a chemat liderii politici la reconciliere, astăzi un mesaj de reconcliere a fost adresat clasei politice şi de Mitropolitul Moldovei, ÎPS Vladimir.
Mesaje de reconciliere în ultimele zile, au fost adresate politicienilor de uniuni de creaţie şi de oameni de cultură
Planul Preşedintelui Timofti propune revenirea PLDM la acordul AIE din care acest partid, prin premierul Vlad Filat şi-a anunţat ieşirea. Timofti a mai creut ca PD să renunţe la varianta zero prin care se cere demisia lui Filat şi abia după asta începerea negocierilor pentru un nou acord.
Astăzi PLDM a reiterat că Filat nu va demisiona şi că insistă pe semnarea unui nou acord. PD zilele trecute a reiterat că nu îl va vota pe Filat în funcţia de premier într-un viitor Guvern.