Select your Top Menu from wp menus

PSRM o propune pe Zinaida Grecianîi la funcția de președinte al Parlamentului

Partidul Socialiștilor o propune pe Zinaida Grecianîi la funcția de președinte al Parlamentului și lansează un șir de inițiative pentru inițierea negocierilor de formare a unei majorități parlamentare. PSRM le propune celor de la Blocul ACUM să examineze propunerile și să se expună, iar miercuri PSRM va veni cu noi declarații privind pașii de mai departe, transmite IPN.

Marți, după ședința comună a Comitetului Executiv Politic al Partidului Socialiștilor și a fracțiunii parlamentare a PSRM, secretarul pentru ideologie, Ion Ceban, a dat citire unei declarații, menționând că  PSRM solicită anularea legii care pune pe umerii cetățenilor miliardul furat din sistemul bancar. La fel, cere indexarea pensiilor de două ori pe an, instituirea capitalului matern ca suport esențial pentru familiile din Moldova și o politică echilibrată în domeniul relațiilor interetnice. Socialiștii mai pledează pentru anularea așa-zisei legi „anti-propagandă”. De asemenea, solicită adoptarea în redacție nouă a Legii cu privire la funcționarea limbilor pe teritoriul Republicii Moldova, astfel ca limba rusă să aibă statut de limbă de comunicare interetnică, precum și adoptarea pachetului de legi cu privire la statutul UTA Găgăuzia.

PSRM mai propune trecerea în subordinea Președinției a Serviciului de Informații și Securitate, atribuții care i-au fost retrase în octombrie 2016. PSRM solicită să îi revină domeniile politicii externe și apărării, inclusiv ministerele de resort, pentru a permite președintelui țării să exercite atribuțiile funcționale, conform prevederilor Constituției Republicii Moldova. „Acestea sunt elementele de bază de la care PSRM este gata să pornească discuțiile privind guvernarea. Dacă există și alte subiecte principiale – suntem gata să le examinăm”, a spus Ion Ceban.

Potrivit lui Ion Ceban, socialiștii sunt siguri că doar prin responsabilitate comună, prin maturitate politică, va putea fi depășită criza politică și vor putea fi evitate alegerile anticipate. „Dacă nu va fi posibil de identificat compromisul și de asigurat un dialog în baza celor expuse mai sus, PSRM este pregătit să meargă în alegeri anticipate și să solicite cetățenilor să dea aprecierile respective formațiunilor politice din țară”, a citat Ion Ceban din Declarația formațiunii.

Lidera PSRM, Zinaida Greceanîi, a spus, la rândul său, că toate aceste propuneri sunt elementele de la care PSRM este gata să pornească discuțiile pentru crearea unei majorități parlamentare. Zinaida Greceanîi a îndemnat reprezentanții Blocului Politic ACUM DA PAS să le analizeze la rece și să se expună.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/psrm-o-propune-pe-zinaida-grecianii-la-functia-de-presedinte-al-parlamentului/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19