Select your Top Menu from wp menus

PSRM nu a venit la discuțiile inițiate de Blocul ACUM

Reprezentanţii Partidului Socialiștilor nu s-au prezentat la discuțiile inițiate de Blocul ACUM, nici joi seara și nici astăzi dimineața, 7 iunie. Formațiunea reiterează poziția comună a celor două componente ale Blocului privind disponibilitatea de a susține reprezentatul PSRM la funcția de președinte al Parlamentului, cu condiția votării de către fracțiunea socialistă a pachetului „antioligarhic” și a Guvernului asumat de ACUM, transmite IPN.

„Blocul Politic ACUM informează că PSRM nu s-a prezentat nici astăzi la discuțiile privind deblocarea situației politice și evitarea alegerilor anticipate, prin alegerea conducerii și organelor de lucru ale Parlamentului, votarea pachetului antioligarhic și învestirea Guvernului”, menționează ACUM într-o postare pe Facebook, publicată după mai bine de o oră de la data fixată pentru întrevedere.

„Expiră ultimele ore când mai putem elibera țara din captivitatea regimului oligarhic. O alianță dintre PDM și PSRM sau alegeri anticipate vor întări regimul dictatorial. Deputații socialiști au acum o șansă să scape de Plahotniuc”, se mai spune în postarea Blocului.

PAS a anunțat acum două zile asumarea unui guvern ACUM și votarea „pachetului de legi antioligarhic”, în urma votării unui președinte de Parlament propus de PSRM. Ulterior, PPPDA le-a solicitat socialiștilor să semneze nominal un angajament public privind votarea la următoarea ședință a legislativului a unui Guvern în frunte cu Maia Sandu. Formațiunea le solicită socialiștilor angajament și pentru votarea „pachetului de legi antioligarhic”.

După invitația lansată joi seara de ACUM, secretarul pentru ideologie al PSRM, Ion Ceban, a menționat că pozițiile componentelor Blocului cu privire la cerințele înaintate de PSRM sunt diferite, iar formațiunea sa așteaptă o poziție comună din partea PAS și PPPDA. Partidul Socialiștilor convoacă astăzi Consiliul Republican al formațiunii.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/psrm-nu-a-venit-la-discutiile-initiate-de-blocul-acum/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19