Select your Top Menu from wp menus

PSRM invită la dialog Blocul ACUM; Blocul cere reluarea de urgență a ședinței Parlamentului

Partidul Socialiștilor a invitat Blocul Politic ACUM să discute, joi, „formarea majorității parlamentare, constituirea coaliției de guvernare și învestirea unui nou Guvern funcțional pentru Republica Moldova și cetățenii săi”, se arată într-un comunicat de presă. La consultări din partea PSRM au fost delegați Zinaida Greceanîi, lidera formațiunii, Vlad Batrîncea, secretarul executiv, şi Ion Ceban, secretar ideologic, precizează IPN.

Blocul ACUM nu a răspuns direct invitației, dar a dat publicității, la rândul său, unei declarație în care arată că vrea să negocieze trecerea prin Parlament a „pachetului de inițiative legislative de dezoligarhizare a statului, inclusiv anularea sistemului electoral mixt”. Blocul ACUM precizează că pentru aceasta este nevoie numai de o majoritate în Parlament, nu și de „crearea unei coaliții de guvernare cu PSRM”.

În consecință, Blocul ACUM cere în mod repetat reluarea de urgență a ședinței Parlamentului și revenirea în cadrul legal și constituțional. Blocul ACUM a înregistrat cererea, care îi este adresată deputatului socialist Eduard Smirnov, împuternicit să prezideze ședința de constituire a Parlamentului, întreruptă pe o perioadă nedeterminată, informează IPN.

Președintele Igor Dodon a avertizat: „Dacă până la mijlocul lunii iunie, adică timp de trei luni, în legislativ nu va fi adoptată nicio lege, dacă nu este ales un președinte de Parlament, atunci la expirarea acestor trei luni eu pot să dizolv Parlamentul. De astăzi mai sunt două luni”, a spus Dodon, marți seara, într-o emisiune la postului de televiziune NTV Moldova.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/psrm-invita-la-dialog-blocul-acum-blocul-cere-reluarea-de-urgenta-a-sedintei-parlamentului/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19