Select your Top Menu from wp menus

PSRM a depus o nouă sesizare la Curtea Constituțională

Liderul fracțiunii parlamentare a PSRM, Corneliu Furculiță, a depus astăzi o sesizare la Curtea Constituțională, în care magistrații  au fost informați despre existența unei majorități parlamentare formalizate, care a propus un candidat la funcția de prim-ministru, comunică MOLDPRES.

“La etapa actuală există o majoritate parlamentară în sensul aprecierilor Curții Constituționale și a Comisiei de la Veneția care prevăd expres imposibilitatea dizolvării Legislativului pentru acțiuni care nu-i sunt imputabile”, a spus Furculiță.

Socialiștii fac trimitere și la prevederile Avizului Comisiei de la Veneția din iunie 2019, în care se subliniază că “dacă partidele reprezentând o majoritate parlamentară au ajuns la înțelegerea privind formarea Guvernului, o asemenea obligație (a șefului statului, privind dizolvarea Parlamentului) nu poate exista”.

Ieri, șeful statului, Maia Sandu, a anunțat că va depune o sesizare la Curtea Constituțională pentru constatarea circumstanțelor necesare dizolvării Parlamentului. „Dacă Curtea Constituțională va constata aceste circumstanțe, atunci voi dizolva Parlamentul şi vom merge la judecata oamenilor”, a spus președintele R. Moldova.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/psrm-a-depus-o-noua-sesizare-la-curtea-constitutionala/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19