Select your Top Menu from wp menus

Prototipul de costum militar ‘Iron Man’ își face debutul în această lună

Un prototip de costum tactic ușor, pentru folosire în operațiuni de asalt și beneficiind de dotări tehnologice de ultimă generație, va fi disponibil luna aceasta, urmând ca versiunea completă să fie gata în intervalul 2016-2018, conform Battelle – institut de cercetare tehnologică și în domeniul științei cu sediul în Columbus (Ohio), potrivit Live Science.

Pentru protejarea efectivelor în timpul conflictelor, soldații trebuie să beneficieze de blindaj mai bun, protecție mai bună și comunicații mai bune, a declarat pentru Live Science John Folkerts, vicepreședinte pentru piața de produse destinate forțelor speciale în cadrul Battelle.

Costumul militar poartă denumirea generică de „Tactical Assault Light Operator Suit” sau TALOS și va proteja soldatul de gloanțe, îl va ajuta să ridice încărcături grele și-i oferă totodată informații în timp real despre mediul în care se află folosind camere, senzori și sisteme de monitorizare avansate.

Costumul este realizat de către ingineri de la Massachusetts Institute of Technology, Comandamentul pentru Inginerie, Dezvoltare și Cercetare al Armatei SUA, companii și institute academice de cercetare, întregul proces fiind coordonat de Battelle pentru integrarea tuturor tehnologiilor necesare proiectului.

Printre dotările unui astfel de costum se numără camere cu un câmp vizual de 360 de grade, cu capacități de operare pe timp de noapte și plăci de armură din aliaje speciale, foarte ușoare și impenetrabile în fața gloanțelor. Multitudinea de senzori transmit informații în timp real pe ecranele care folosesc tehnologii similare ‘Google Glass’ astfel încât soldatul să ia cele mai bune decizii în funcție informațiile pe care le primește din mediul în care acționează. Această tehnologie le-ar putea oferi soldaților americani un uriaș avantaj tactic și un nivel de protecție superior în teatrele de operații.

sursa: agerpres.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/prototipul-de-costum-militar-iron-man-isi-face-debutul-in-aceasta-luna/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19