Select your Top Menu from wp menus

Protestul vânzătorilor din Piața Centrală a survenit în urma unor percheziții

Protestul organizat astăzi de vânzătorii din Piața Centrală a survenit în urma perchezițiilor efectuate de către Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, în comun cu ofiţerii de urmărire penală ai Serviciului Vamal și ofițerii Inspectoratului Național de Investigații.

Obiectul investigațiilor sunt schemele de contrabandă a mărfurilor pe teritoriul Republicii Moldova și nu vizează activitatea agenților economici comercianți, se menționează în comunicatul Procuraturii.

„Vama a sprijinit acțiunile de documentare și efectuare a perchezițiilor într-un caz gestionat de PCCOCS”, a declarat pentru IPN ofițerul de presă al Serviciului Vamal, Cristina Rău.

Ofițerii au efectuat percheziții în spațiile comerciale şi la domiciliile persoanelor bănuite de comercializarea mărfurilor de larg consum introduse prin contrabandă în Republica Moldova, din Ucraina.

În cadrul cauzei penale s-a stabilit că un grup de persoane treceau ilegal, prin contrabandă, inclusiv prin segmentul transnistrean diverse mărfuri. Acestea erau vândute agenților economici și persoanelor fizice, care ulterior le comercializau în piețele și spațiile comerciale din Chișinău.

Descinderile din Piață au scos în stradă mai mulți comercianți, care pentru ceva timp au blocat circulația, la intersecția străzilor Ștefan cel Mare și Tighina

Silviu Mușuc, șeful adjunct al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, a declarat pentru IPN că este important că s-a reușit deblocarea circulației. Acesta afirmă că în prezent nimeni nu a fost sancționat, dar Inspectoratul de Poliție din sectorul centru s-a autosesizat și în termen rezonabil vor fi identificate toate persoanele responsabile și vor fi trase la răspundere. Conform Codului Contravențional, vinovații riscă o amendă de până la 2000 de lei.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/protestul-vanzatorilor-din-piata-centrala-a-survenit-in-urma-unor-perchezitii/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19