Select your Top Menu from wp menus

Protestele împotriva sistemului electoral mixt au continuat și astăzi

Protestele împotriva sistemului electoral mixt au continuat și astăzi, 21 iulie. După ce au pichetat sediul Reședinței de Stat timp de aproximativ o oră, manifestanții s-au îndreptat în scuarul Parlamentului, unde au fost însoțiți de Andrei Năstase și Maia Sandu, liderii partidelor extra-parlamentare Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate, transmite IPN.

„Am venit să protestăm împotriva lui Plahotniuc şi Dodon. Aceştia doi sunt semințe de oameni răi. Ei nu știu a conduce o ţară. Ne fură. Tragem alarma ca măcar nepoții noștri să trăiască mai bine. Trebuie să scăpăm de Plahotniuc şi Dodon. Dacă nu ne opunem, acești doi indivizi o să ne îngenuncheze și nepoții noștri”, a spus Gheorghe Cauş, locuitor din suburbia Chișinăului.

„Am venit aici să îmi exprim dezacordul cu ceea ce s-a petrecut ieri în Parlament. S-a votat o lege pentru ca să poată bandiții de la guvernare să stea încă mult și bine în fotolii. Dacă nu vom protesta, bandiții se vor simți foarte bine”, a spus Valentina Banaga, locuitoare a orașului Chișinău.

„Protestăm să dăm regimul banditesc jos de la putere. Cu câţiva ani în urmă Igor Dodon era de partea poporului, făceam împreună mitinguri, era contra lui Plahotniuc, acum el s-a aliniat cu acest Plahotniuc și pune ţara sub jug. Nu se mai poate de răbdat. Ei își bat joc de oameni, ei spun că lucrează pentru binele poporului, dar nu fac acest lucru, îl fac pentru binele lor”, a spus Eugenia Dogari, locuitoare din Durlești.

În cadrul acțiunii din faţa Parlamentului, la propunerea liderului PPDA Andrei Năstase, a fost susținută ideea organizării unui amplu protest pe data de 30 iulie, la ora 12.00, în scuarul Parlamentului.

Proiectul de lege privind modificarea Codului Electoral, care prevede trecerea la sistemul de vot mixt, a fost votat în lectură finală, joi, 20 iulie. La câteva ore, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a promulgat documentul. Vineri, 21 iulie, legea a fost publicată în Monitorul Oficial. Sistemul de vot mixt urmează să fie implementat la următoarele alegeri parlamentare.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/protestele-impotriva-sistemului-electoral-mixt-au-continuat-si-astazi/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19