Select your Top Menu from wp menus

Proteste contra și pentru modificarea sistemului electoral

Sute de oameni au venit astăzi în fața Parlamentului pentru a protesta contra și pentru schimbarea sistemului electoral. Media din Capitală scriu că împotriva modificării au fost chemați să protesteze susținătorii unor partide de opoziție, îndemn la care s-au alăturat și mai mulți reprezentanți ai societății civile.
Tot în fața parlamentului sunt prezenți oamenii care au venit să susțină modificarea sistemului electoral. Atât pentru o manifestație cât și pentru alta, oamenii au venit din mai multe raioane, iar în dimineața zilei un grup de persoane se îmbarca în 2 autobuze care erau parcate lângă biserica Sfântul Dumitru din Orhei.

  • orh 2
  • orh1

 


Astăzi Parlamentul urmează să dezbată în a doua lectură proiectul modificării sistemului electoral, pentru a introduce mai multe modificări, despre care autorii spun că sunt făcute în corespundere cu Avizul Comisiei de la Veneția.
Aceasta spunea printre altele că schimbarea sistemului electoral este un drept suveran al oricărei țări, dar nu recomanda acest lucru să se facă în Republica Moldova. De partea cealaltă reprezentanții PSRM și PD au repetat în mai multe rânduri că modificarea sistemului electoral va fi votată de aceste formațiuni și că majoritatea cetățenilor ar dori acest lucru.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/proteste-contra-si-pentru-modificarea-sistemului-electoral/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19