Select your Top Menu from wp menus

Protestatarul din Orhei şi colegii săi rămân în arest

Curtea de Apel Chişinău a respins astăzi recursul prin care s-a cerut eliberarea din arest a celor trei participanţi la protestul din 24 aprilie.

Europa Liberă scrie că „cei trei demonstranți sunt acuzați de implicare în acte de dezordine în masă în timpul protestului antiguvernamental din 24 aprilie. Ministerul de Interne spune că cel puțin 17 polițiști au fost răniți în timpul altercațiilor care s-au produs în apropierea locuinței fruntașului democrat și mogulului de presă, Vlad Plahotniuc.”

Printre persoanele reţinute se numără şi un locuitor al raionului Orhei, Alexandru Pănuţă  din Mana care  este participant la războiul pentru apărarea independenţei şi integrităţii Republicii Moldova din 1992.

Acesta este președintele organizației primare  a veteranilor războuilui de pe Nistru din comuna Seliște. În timpul războiului de la Nistru a participat  în luptele de la Tighina, unde a fost rănit. Mai apoi a activat în poliție, iar după ce și-a dat demisia, s-a implicat în agricultură.

Pănuţă a participat la protestul din 24 aprilie, iar  peste aproape 2 săptămâni,  alături de alţi trei  bărbaţi din Chişinău a fost arestat pentru o perioadă de 30 de zile.

Săptămâna trecută mai multe ONG-uri au lansat un apel către autorităţi în care au criticat atitudinea lor, menţionând printre altele că

„Arestarea trezește şi mai multe semne de întrebare având în vedere faptul că persoanele arestate s-au aflat în libertate cel puțin 10 zile după protestul din 24 aprilie 2016. Motivarea insuficientă a hotărârilor de arestare din Republica Moldova a fost constant criticată de către CtEDO. În cel puțin 18 hotărâri, CtEDO a constatat că hotărârile judecătorilor cu privire la arestare nu au fost suficient de motivate”, se arata într-o declarațiile a ONG-urilor, citată de IPN.

 

 

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/protestatarul-din-orhei-si-colegii-sai-raman-in-arest/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19