Select your Top Menu from wp menus

Protest la Orhei al oamenilor nemultumiti. VIDEO integral

Saptamana curenta a inceput cu o actiune de protest in fata Primariei Orhei, la care au participat cateva zeci de oameni, in mare parte – pensionari. Acestia s-au aratat indignati de cresterea tarifului la apa, de incasarea de catre Serviciile Comunal Locative a unei taxe noi si de greutatile tot mai mari in traiul de zi cu zi, pe care le suporta din aceste cauze.
Printre nemultumirile vociferate de protestatarii, care s-au plans pe varsta inaintata si pe banii prea putini pentru a tine piept si scumpirilor care vin din partea autoritatilor orasului, s-au facut auzite si alte probleme. Oamenii s-au aratat nedumeriti de faptul ca Decizia Consiliului orasenesc din anul 2011 despre majorarea tarifului la apa se indeplineste cu sfintenie, in timp ce alte decizii nu mai putin vechi, dar care tin, de ex., de asigurarea iluminarii pe unele strazi din cartierul Bucuria, sunt date uitarii. O femeie-invalid a spus ca cererea legata de garajul ei, pe care a adresat-o inca toamna trecuta, asa si nu a fost transmisa spre examinare Consiliului orasenesc. Primarul Vitalie Colun a fost invitat sa mearga prin cartierele periferice ale orasului pentru a vedea ca la statiile de microbuze invalizii si pensionarii stau in picioare, fiind expusi capriciilor vremii.
De mentionat ca dupa intalnirea cu manifestantii, Primaria Orhei a emis un comunicat in care se  spune  ca discutiile au fost „despre lipsa condițiilor de trai adecvate, pensiile mici, majorarea continuă a prețurilor la medicamente, la serviciile comunale, la produse alimentare, etc…… si nu intră în responsabilitatea primarului și în atribuțiile administrației publice locale așa activități ca: fixarea pensiilor, stabilirea prețurilor la produse alimentare, inclusiv la cele de panificație, sau la medicamente, gaz sau energie electrică.”
In comunicat se mai afirma ca actiunea de protest ar fi fost  organizata de catre oponentii politici.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/protest-la-orhei-a-oamenilor-nemultumiti-video-integral/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19