Select your Top Menu from wp menus

Protest al pensionarilor de Ziua Independenței

Membrii Uniunii Pensionarilor din Republica Moldova au organizat duminică, 27 august, de Ziua Independenței, o acțiune de protest în fața Parlamentului față de starea de lucruri din țară. Potrivit președintelui Uniunii Pensionarilor, Victor Leancă, pe oamenii în vârstă „în inima țării” i-au adus nevoile și greutățile, transmite IPN.

După ce au depus flori la monumentul lui domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, pensionarii s-au deplasat în fața Parlamentului, unde au protestat pașnic. „Cu părere de rău, azi nu putem spune că suntem independenți, în primul rând, pentru că avem armată străină pe teritoriul nostru, că țara noastră e captivă, iar cel mai mult simt și suferă aceasta pensionarii. Din cauza asta am ieșit să cerem să ni se respecte drepturile, pentru că ele sunt încălcate. Lumea foarte greu trăiește, atât cei de la sate cât și cei de la oraș”, a spus Victor Leancă.

La final, membru Uniunii Pensionarilor au adoptat o rezoluție prin care și-au exprimat dezacordul față de reforma în sistemul de pensii, față de nedistribuirea dividentelor în urma privatizării din 1992-199, față de faptul că până astăzi nu a fost recuperat „nici un bănuț din miliardele furate”, dar și față de legea deja adoptată prin care oamenii trebuie să întoarcă acești bani.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/protest-al-pensionarilor-de-ziua-independentei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19