Select your Top Menu from wp menus

Promis.md – platforma care monitorizează cum politicienii îşi îndeplinesc promisiunile

Asociaţia pentru Democraţie Participativă (ADEPT) monitorizează promisiunile făcute de politicieni, atât pentru scrutinul din 30 noiembrie anul curent, cât şi cele din campania electorală pentru alegerile din 2010. Aceste promisiuni sunt prezentate pe platforma promis.md, care este legată cu pagina alegeri.md, iar un mecanism special calculează timpul rămas până când promisiunea ar trebui îndeplinită şi arată vizitatorilor platformei dacă politicianul s-a ţinut sau nu de cuvânt.

Directorul executiv al ADEPT, Igor Boţan, a declarat, într-o conferinţă de presă la IPN, că politicienii trebuie să înţeleagă că promisiunile lor nu sunt date uitării, că poporul care i-a delegat cu putere stă cu ochiul pe ei şi îi poate taxa la următoarele alegeri dacă au făcut promisiuni zădarnice.

„Îi îndemn pe cetăţeni să analizeze promisiunile politicienilor şi să le ceară darea de seamă. Platforma este utilă şi pentru mass-media, care poate pune întrebări acestor politicieni”, a subliniat directorul executiv al ADEPT.

Pagina electronică are un mecanism care calculează ratingul politicienilor şi partidelor în funcţie de activităţile lor. Igor Boţan a remarcat că ADEPT nu încearcă să-şi depăşească atribuţiile, doar monitorizează situaţia, foloseşte un calcul matematic pentru a calcula ratingul politicienilor şi formaţiunilor.
În curând ADEPT va lansa şi o pagină electronică pe care se vor regăsi declaraţiile de venit ale politicienilor, funcţionarilor şi judecătorilor.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/promis-md-platforma-care-monitorizeaza-cum-politicienii-isi-indeplinesc-promisiunile/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19