Select your Top Menu from wp menus

Proiectul lui Vlad Plahotniuc susţinut, dar şi comasat de CEC

La solicitarea Comisiei juridice, numiri şi imunităţi din cadrul Parlamentului Republicii Moldova şi a Ministerului Justiţiei, în şedinţa de marţi, 10 iulie 2012, Comisia Electorală Centrală a aprobat avizul asupra proiectului de lege nr. 1245 din 08 iunie 2012 cu privire la finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale, înaintat cu titlu de iniţiativă legislativă de către deputatul în Parlament, Vladimir Plahotniuc.

Proiectul de lege înaintat spre avizare conţine reglementări ce vizează raporturile juridice privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale, CEC apreciind actualitatea acestuia.

În avizul aprobat, Comisia s-a expus, inclusiv prin prisma recomandărilor Grupului de State contra Corupţiei (GRECO) adresate Republicii Moldova în urma rundei a III-a de evaluare la capitolul „Transparenţa în finanţarea partidelor politice” (9 la număr), asupra celor mai importante probleme care necesită a fi clarificate/detaliate în vederea asigurării aplicării uniforme a legislaţiei în domeniul abordat. De asemenea, în avizul său, CEC a relevat un şir de momente tehnice în discordanţă cu cadrul legislativ în vigoare ce necesită a fi ajustate.

Totodată, CEC metnionează că în luna iunie curent Comisia Electorală Centrală a transmis spre aprobare Guvernului Republicii Moldova proiectul de lege pentru modificarea şi completarea unor acte legislative elaborat de către grupul de lucru responsabil de elaborarea propunerilor de modificare a legislaţiei în domeniul finanţării partidelor politice şi campaniilor electorale, grup interinstituţional constituit printr-o dispoziţie a preşedintelui Comisiei Electorale Centrale din 28 noiembrie 2011.

Menţionăm că proiectul de lege elaborat de grupul interinstituţional vizează acelaşi obiect de reglementare ca şi proiectul de lege al deputatului V. Plahotniuc, CEC recomandînd prin avizul său comasarea celor două proiecte de lege.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/proiectul-lui-vlad-plahotniuc-sutinut-dar-si-comasat-de-cec/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19