Select your Top Menu from wp menus

Proiectul de ordin privind vămuirea a bagajelor neînsoţite a fost retras din Guvern

Proiectul de ordin privind vămuirea a bagajelor neînsoţite a fost retras din Guvern. Aceasta la cerinţa premierului Vlad Filat care s-a arătat nemulţumit că iniţiativa nu a fost consultată în interiorul instituţiilor statului.
Acesta s-a arătat dearanjat de faptul că trebuie să vorbească despre probleme pe care nu le cunoaşte şi că nu poate răspunde la întrebări vizavi de această iniţiativă cu propunerea să fie consultat site-ul Serviciului Vamal.
Filat a declarat că înainte de a fi supus dezbaterilor publice documentul trebuia să fie discutat în interior, deoarece iniţiativa lasă loc de interpretări
Ieri într-o conferinţă de presă ,reprezentantul Serviciului Vamal, Adrian Morarescu a dclarat că aprobarea ordinului este justificată prin dorinţa de a avea o evidenţă a obiectelor expediate în Republica Moldova, dar şi a contracara utilizarea coletelor pentru contrabandă. Reprezentantul Serviciului Vamal a dat asigurări ca ordinul nu prevede taxe noi pentru expedierea coletelor, Una dintre principalele inovaţiuni constă în faptul că persoana care expediază coletul va trebui să completeze o declaraţie care va conţine datele personale, descrierea conţinutului coletului, dar şi copia buletinului de identitate.
De menţionat totuşi că detalii despre modul în care vor fi protejate datele personale din declaraţiile sus-menţionate şi copiile buletinelor de identitate, nu au fost oferite.