Select your Top Menu from wp menus

Proiectul de modificare a sistemului de vot va fi adus în concordanţă cu recomandările Comisiei de la Veneţia, a anunţat liderul PD

Proiectul de modificare a sistemului de vot va fi adus în concordanţă cu recomandările Comisiei de la Veneţia. Anunţul a fost făcut astăzi în cadrul unui briefing de către liderul democraţilor Vlad Plahotniuc, informează MOLDPRES.

Potrivit lui Plahotniuc, Legislativul va ține cont de recomandările Comisiei de la Veneția, dar va promova proiectul de modificare a sistemului de vot. „Am arătat partenerilor că sîntem deschiși să ținem cont de recomandările Comisiei de la Veneția, dar sîntem determinați să ținem cont şi de voința cetățenilor de a fi mai bine reprezentați în Parlament. În cel mai scurt timp va începe lucrul asupra pregătirii proiectului pentru lectura a doua şi aducerea lui în strictă concordanţă cu recomandările Comisiei de la Veneția”, a opinat Plahotniuc.

Liderul PD a chemat opoziția la dezbateri pe marginea proiectului de modificare a sistemului electoral şi a negat informațiile precum că UE ar condiționa acordarea asistenței macrofinanciare de 100 milioane de euro cu proiectul de modificare a sistemului electoral.

„În discuţiile avute cu liderii de la Bruxelles, nimeni nu a condiţionat oferirea banilor în acest fel. Discuțiile s-au axat pe respectarea acelor recomandări ale Comisiei de la Veneția, dar nu pe condiționalități sau alte tipuri de presiuni. E greu de imaginat cum UE poate să oprească finanțarea unei țări, doar pentru faptul că li se dă dreptul unor oameni pentru a-și alege singuri deputații”, a adăugat Plahotniuc.

Anterior, în presă au apărut mai multe informaţii precum că UE nu va oferi Republicii Moldova ajutorul financiar de 100 milioane de euro în cazul în care va fi schimbat sistemul electoral.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/proiectul-de-modificare-a-sistemului-de-vot-va-fi-adus-in-concordanta-cu-recomandarile-comisiei-de-la-venetia-a-anuntat-liderul-pd/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19