Select your Top Menu from wp menus

Proiectul de introducere în Constituție a vectorului european va apărea în 2-3 săptămâni

Proiectul de introducere a vectorului european în Constituția Republicii Moldova va apărea în 2-3 săptămâni, a comunicat președintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul emisiunii „Loc de dialog”, la Radio Moldova, transmite IPN.

Potrivit șefului legislativului, a fost format un grup de lucru din deputați din câteva fracțiuni parlamentare, care discută cu experți din domeniul constituțional și al politicii externe. Termenul de înaintare a proiectului este sfârșitul lunii noiembrie. „Mai sunt practic 2-3 săptămâni în care acest grup de lucru ar trebui să vină cu produsul. Nu ne-am oprit. Ideea o consider și eu una bună deoarece ar lega și ca efecte juridice, și constituționale ceea ce am propus ca ireversibilitate în dezvoltarea țării, și anume calea integrării europene”, a declarat șeful legislativului.

Potrivit lui Andrian Candu, nu este doar un mesaj politic, va avea și efecte juridice. Dacă se reușește modificarea Constituției, toate instituțiile statului, toți funcționarii, vor elabora politici și le vor desfășura în așa fel încât Republica Moldova să se apropie cât mai rapid și cât mai calitativ de modelul de dezvoltare al Uniunii Europene.

Totodată, Andrian Candu a menționat că, de asemenea, se discută cu reprezentanții Comisiei de la Veneția și cu oficiali ai UE despre necesitatea unor modificări la legea supremă a statului în domeniul justiției. „Urmează să vină în Parlament proiectul de lege deja votat de Guvern, care ține de modificarea componenței Consiliului Superior al Magistraturii sau privind excluderea imunității absolute în favoarea imunității funcționale pentru judecători”, a comunicat președintele Parlamentului.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/proiectul-de-introducere-in-constitutie-a-vectorului-european-va-aparea-in-2-3-saptamani/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19