Select your Top Menu from wp menus

Profesorii vor prezenta mai puține rapoarte

Profesorii din învățământul general vor prezenta mai puține rapoarte. Numărul se reduce de la 17 la 5, iar în cazul diriginților – de la 21 la 8. Și cadrele cu funcții de conducere din sistem vor prezenta mai puține rapoarte – 16, în comparație cu 40 cât prezintă acum, transmite IPN.

Potrivit ministrei educației, culturii și cercetării, Monica Babuc, a fost aprobată și Metodologia privind repartizarea timpului de muncă a personalului didactic. Așa cum prevede Codul Educației, profesorii trebuie să se preocupe inclusiv de consilierea psihologică a elevilor și a părințiilor, de mentorat, să viziteze biblioteci și centre de formare. Metodologia prevede cuantificarea în procente a numărului de ore pe care cadrul didactic trebuie să le petreacă în instituție și în afară, pentru comunicare și pentru pregătirea lor profesională.

Ministra a mai comunicat că începând cu anul viitor vor fi alocate 17 milioane de lei din bugetul de stat pentru formarea continuă a profesorilor, lucru care nu s-a făcut din 2010, iar profesorii erau nevoiți să plătească aceste studii din buzunarul propriu. Pentru un curs de formare continuă, o dată la trei ani, profesorii achitau și până la patru mii de lei.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/profesorii-vor-prezenta-mai-putine-rapoarte/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19