Select your Top Menu from wp menus

Profesor din Telenești, condamnat pentru tortură şi rele tratamente

Un profesor din raionul Teleneşti a fost condamnat, prin decizia Curţii de Apel Bălţi, pentru tratament inuman aplicat în repetate rânduri asupra unui elev în timpul lecţiei de educaţie fizică. Ca rezultat elevul s-a ales cu comoţie cerebrală, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Procuraturii Generale.

Potrivit Procuraturii din Teleneşti, în luna mai 2016, profesorul de educaţie fizică i-a solicitat unui elev din clasa a V-a să-i aducă mingea. La refuzul băiatului, profesorul l-a lovit cu un baston din plastic, iar peste o săptămâna, în circumstanţe similare, profesorul a izbit elevul de un scaun, în consecinţă acesta lovindu-se cu capul de calorifer.

În noiembrie 2016, inculpatul a fost condamnat de Judecătoria Teleneşti, însă procurorii au atacat sentinţa în partea ce ţine de pedeapsa complimentară. Astfel, Curtea de Apel Bălţi a stabilit inculpatului o pedeapsă de trei ani şi şase luni de închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de doi ani. Prin aceeaşi decizie, inculpatul a fost privat de dreptul de a exercita activităţii didactice timp de doi ani, cu încasarea în beneficiul părţii vătămate a sumei de 15 mii de lei.

Decizia poate fi contestată cu recurs la Curtea Supremă de Justiţie


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/profesor-din-telenesti-condamnat-pentru-tortura-si-rele-tratamente/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19