Select your Top Menu from wp menus

Producătorii de smîntînă contrafăcută vor fi sancţionați

Cîţiva producători de smîntînă, în conţinutul căreia au fost depistate grăsimi vegetale, urmează să plătească amenzi.

Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor le-a impus o amendă de 10 mii de lei.

Deocamdată, nu toţi producătorii de smîntînă contrafăcută şi-au recunoscut vina. Potrivit datelor Agenţiei, în decursul lunii curente, aceste întreprinderi vor fi supuse unor verificări suplimentare.

Reamintim că, în luna mai curent, Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor din Moldova a depistat în vînzare smîntîna contrafăcută. Atunci, în urma analizelor efectuate, a fost verificată smîntîna pentru prezenţa în conţinutul acesteia a grăsimii vegetale. În conformitate cu standardele tehnice şi legislaţia Republicii Moldova, prezenţa grăsimilor vegetale în smîntînă este interzisă. Astfel, din cele 20 de probe de smîntînă, în trei a fost depistată grăsime nelactată, iar în proba a patra, procentul de grăsime de pe ambalaj nu s-a potrivit cu realitatea.

Printre producătorii de smîntînă contrafăcută au fost companiile „Milkmark” din oraşul Floreşti, „Prezident” din Soroca, precum şi marca belarusă „Brest-Litovskaia”.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/producatorii-de-smintina-contrafacuta-vor-fi-sanctionati/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19