Categories: PoliticȘtiri

Procurorul Adriana Beţişor: Am insistat pe arest ca să nu poată fi periclitată ancheta

Procurorul anticorupţie Adriana Beţişor declară că organele de drept au insistat pe privarea de libertate a ex-premierului Vlad Filat ca să nu poată fi periclitată ancheta inclusiv prin intimidări de martori şi distrugere de probe. Declaraţiile au fost făcute după şedinţa Curţii de Apel în care a fost respins recursul avocaţilor , fiind menţinut arestul de 30 de zile stabilit de Judecătoria sectorului Buiucani, transmite IPN.

„Ceea ce a fost demonstrat a fost inclus în actul de învinuire. Suntem la o etapă preliminară a investigaţiei. Nu în zadar am solicitat privarea de libertate la Judecătoria Buiucani a învinuitului, pe motiv că trebuie să facem acţiuni în care starea de libertate a acestuia ar periclita mersul normal şi realizarea acestor acţiuni într-o manieră în care prevede legislaţia în vigoare”, a notat procurorul.

Referitor la declaraţiile învinuitului Vlad Filat, precum că ar exista o diferenţă între sumele invocate în plenul Parlamentului şi cele invocate în şedinţa de judecată, procurorul a declarat că fiecare sumă este dovedită prin probe.

Ex-premierul Vlad Filat a declarat, după şedinţă, că intenţionat a fost izolat ca să nu poată vorbi. Filat a menţionat că se simte ok şi e pregătit moral şi fizic să ducă această bătălie până la sfârşit, până se va afla adevărul. Ex-premierul a mai spus că denunţul lui Şor este unul mincinos. Dacă în Parlament se vorbea de 60 de milioane și 190 de milioane, deja se vorbeşte de 1 milion care s-ar fi dat şi 80 de milioane credite pentru nişte companii de care habar nu are. Potrivit liberal-democratului, în acest dosar se încalcă prezumţia nevinovăţiei în scopuri politice.

Vlad Filat a fost reţinut pe 15 octombrie, iar pe 18 octombrie, arestul preventiv i-a fost prelungit cu 30 de zile.

RadioOrhei

Recent Posts

Anul trecut a continuat tendința de descreștere a numărului copiilor născuți la Orhei

În 2023 în raionul Orhei s-au născut cu 120 de copii mai puțin comparativ cu…

16 ore ago

Procuratura Anticorupție a prezentat noi detalii despre scrisoarea din 14 mai

Procuratura Anticorupție (PA) a făcut astăzi mai multe precizări aferent sursei comunicărilor telefonice obținute de…

16 ore ago

Data referendumului, decisă în Parlament pe fondul criticilor opoziției. Când va avea loc și la ce întrebare vor răspunde cetățenii

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) va fi organizat la toamnă, pe…

16 ore ago

Și fosta primărița din Jora de Mijloc, Marina Tauber ar fi primit cetățenia Rusiei

Agenția de presă INFOTAG scrie că deputata Marina Tauber, ar fi primit cetățenia rusească concomitent…

22 de ore ago

Cetățeanul de onoare al Orheiului – Shor, afirmă că a primit cetățenia Rusiei

Ilan Shor, care a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare într-un dosar legat…

o zi ago