Select your Top Menu from wp menus

Procurorii investighează lanţul intoxicărilor dintr-un restaurant din Chişinău

Procuratura sectorului Rîşcani al capitalei a început acţiunile de urmărire penală în cazul intoxicaţiilor din restaurantul de la Poşta Veche. Grupul de urmărire penală, creat ieri prin dispoziţia procurorului sectorului efectueză astăzi  cercetări la faţa locului, informeayă serviciul de presă al Procuraturii Generale.
Din restaurant  au fost  deja riricate o serie de documente , înregistrări video, acte de la furnizorii produselor alimentare, documente referitoare la ultimele ceremonii, etc. Concomitent, procurorii au purces la audierea personalului restaurantului, iar mîine, în faţa procurorilor urmează să se prezinte alte persoane responsabile de cele întîmplate.
Amintim ca acum doua saptămâni, în acelasi restaurant  s-a jucat o nuntă, după care au fost spitalizaţi 41 de meseni.

Dupa nunta de la sfarsitul saptamnii trecute la spital au ajuns alţi 15 oameni, iar unul din acestia – un babat de 38 de ani di nUngheni a decedat din  cauza intoxicatiei alimentare.

Potrivit publicatţei „Adevarul”, seful Direcţiei Sănătate a Primăriei Chişinău, Mihai Moldovanu,  susţine că Ministerul Sănătăţii ar fi permis reluarea activităţii restaurantului „Golden Nica”, închis de epidemiologi după ce zeci de persoane s-au intoxicat la prima nuntă de pomină.  Viceministrul Sănătăţii Octavian Grama a refuzat să comenteze declaraţiile şefului de direcţie., spunând  că toată responsabilitatea pentru acest domeniu îi revine în prezent  Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor.
foto: adevarul.ro