Select your Top Menu from wp menus

Procurorii cer 23 de ani de închisoare pentru Veaceslav Platon

Procurorii solicită pentru omul de afaceri Veaceslav Platon o pedeapsă de 23 de ani de închisoare. În ședința de judecată de miercuri, 19 aprilie, acuzatorul de stat și avocatul și-au expus pledoariile, iar joi urmează să aibă loc replicile și cel mai probabil va fi pronunțată și sentința. Avocații, care pledează pentru o sentință de achitare, au solicitat reluarea anchetei, însă cererea a fost respinsă, transmite IPN.

Procurorul Andrei Băieșu a declarat pentru presă că, prin cumul de pedepse, în total a fost solicitată o pedeapsă de 23 de ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții în sistemul bancar pe un termen de cinci ani.

Avocatul Eduard Rudenco a declarat că apărarea a pledat pentru o sentință de achitare. Potrivit lui, toate probele pe care s-au bazat acuzatorii de stat sunt declarații ale martorilor, care, în opinia sa, mai degrabă sunt concluzii personale, nu probe.

Eduard Rudenco a mai spus că, cel mai probabil, joi, după replici, va avea loc deliberarea și pronunțarea sentinței. Veaceslav Platon urmează să fie escortat în sala de judecată. Avocatul s-a arătat convins că sentința va fi de condamnare și în acest sens apărarea va pregăti un recurs pentru a o ataca în instanța de apel.

Veaceslav Platon este cercetat penal pentru escrocherie şi spălare de bani în proporții deosebit de mari, fapt ce a dus la prejudicierea Băncii de Economii cu peste 800 de milioane de lei. Procurorii au ajuns la concluzia că banii, obținuți prin înșelăciune sub formă de credite, au fost transferați pe conturile mai multor companii off shore, pentru a le deghiza proveniența ilegală, iar ulterior o parte a fost utilizată pentru stingerea unor credite în băncile din Republica Moldova.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/procurorii-cer-23-de-ani-de-inchisoare-pentru-veaceslav-platon/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19